Zapečená brokolice v bešamelu se sýrem

Brokolici předvaříme nikoliv rozvaříme :-). Vaříme ji do změknutí. Mezi tím než se brokolice uvaří, si připravíme bešamel. Rozpustíme trochu másla s olejem a lehce opražíme hladkou mouku. Zalejeme to mlékem, aby to bylo tekuté a přidáme vejce. Osolíme a přidáme muškátový oříšek nebo...

Diskuze

10 komentářů

    p
    EvuŠ

    Málokdy se mi povedlo brokolici zachovat v jejím pevnějším stavu. Většinu času se mi rozvařila. Ale zkoušela jsem stejný postup jako při přípravě mozečku – udělat jí na páře, je rozhodně pevnější a dá se snadněji uhlídat, než bude hotová. Taky jsem k mléku přidala kapku smetany. Zkoušela jsem variantu bez ní podle receptu i s ní a musím říci, že ta druhá varianta byla přeci jen o trošku chutnější.

    x
    xxkouckaxx

    celkem jednoduchý a velice chutný recept – to by se mi líbilo !

    h
    helenadon

    zapékanou brokolici dělám, ale se smetanou

    s
    sasenka1

    mam velmi rada,takze urcite vyskusam

    a
    aknela11

    brokolice v bešamelu – dala bych si hned když ale u nás by to nikdo jiný nejedl.

    x
    xxkouckaxx

    vypadá to moc dobře , když k tomu hodím kousek klobásy , tak by to mohl jíst i náš táta !

    Viky17

    Zapečená brokolice v bešamelu – dobrý tip na bezmasý oběd, já maso v poslední době vypopuštím a volím raději jednodušší jídla a masíčko je spíš o víkendu :-))))

    D
    doublefantasy

    je zdravá a navíc moc dobrá, jen mám pocit, že lidi s ní moc nevaří 🙁 díky za recept

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist