55cc465b0bdaa.jpg

„Neboj, nepřivezu ti nutrii někde od strouhy, jedu na farmu,“ dělala si ze mě legraci kamarádka. Jezdí tam pravidelně, vozí maso kdekomu. Pokaždé bere nejméně deset kousků. O maso nutrií je zájem. Je výživné, dietní, zdravé. Neobsahuje moc tuku, skoro žádný cholesterol, ale hodně bílkovin. V 80. letech se prý běžně podávalo v nemocnicích. 

Často jej přirovnávají ke králíkovi. Králíky miluju, tak proč to nezkusit… Našli jsme dva recepty – jednou jsme nakládali nutrii do octa a pak pekli jako zvěřinu, podruhé pekli jako králíka s česnekem. Ani jedna varianta mě nenadchla. Zatímco tatínek mé kamarádky nedá na nutrii na česneku dopustit a bere ji jako největší laskominu, mě to nenadchlo. Přišla mi jako příliš šlachovitý králík. Prý nemá při pečení tolik vysychat jako ušáci, ale já zůstanu věrná králíkovi. Když jsem hledala na internetu recepty, našla jsem několikrát poznámku: nutrii si buď zamilujete, nebo už ji podruhé mít nemusíte. Já jsem ten druhý případ, kamarádčin tatínek ten první. 

. Zdroj: archiv redakce

4 / 5

„Neboj, nepřivezu ti nutrii někde od strouhy, jedu na farmu,“ dělala si ze mě legraci kamarádka. Jezdí tam pravidelně, vozí maso kdekomu. Pokaždé bere nejméně deset kousků. O maso nutrií je zájem. Je výživné, dietní, zdravé. Neobsahuje moc tuku, skoro žádný cholesterol, ale hodně bílkovin. V 80. letech se prý běžně podávalo v nemocnicích. 

Často jej přirovnávají ke králíkovi. Králíky miluju, tak proč to nezkusit… Našli jsme dva recepty – jednou jsme nakládali nutrii do octa a pak pekli jako zvěřinu, podruhé pekli jako králíka s česnekem. Ani jedna varianta mě nenadchla. Zatímco tatínek mé kamarádky nedá na nutrii na česneku dopustit a bere ji jako největší laskominu, mě to nenadchlo. Přišla mi jako příliš šlachovitý králík. Prý nemá při pečení tolik vysychat jako ušáci, ale já zůstanu věrná králíkovi. Když jsem hledala na internetu recepty, našla jsem několikrát poznámku: nutrii si buď zamilujete, nebo už ji podruhé mít nemusíte. Já jsem ten druhý případ, kamarádčin tatínek ten první. 

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist