55cc465b0b889.jpg

Hmyz je prý z nutričního pohledu malý zázrak – bohatý na kvalitní bílkoviny, aminokyseliny, minerály a další důležité prvky. Na food festivalu nabízeli cvrčky na másle, moučné červy na chilli, chrousty a škorpióny. Pro začátek nám doporučili cvrčky. Váhala jsem, ale naše dvouletá dcera se do nich pustila s vervou. Nemá předsudky, a když máma řekla, že je to k jídlu… Musela jsem začít od zadečku a na hlavičku se nedívat. Po prvním cvrčkovi už to šlo snadno, tedy až na toho posledního obzvlášť velikého. Toho jsem přenechala manželovi. 

A jak to chutnalo? Jako vysmažené brambůrky, ty úplně malé, ve kterých necítíš nic než olej (v tomhle případě máslo). Nic odporného, nic zajímavého. Snad to bylo tedy alespoň skutečně zdravé. Akorát mi vadily nožičky. Špatně se polykaly, rýpaly do dásní i do jazyka.

Zdroj: archiv redakce

3 / 5

Hmyz je prý z nutričního pohledu malý zázrak – bohatý na kvalitní bílkoviny, aminokyseliny, minerály a další důležité prvky. Na food festivalu nabízeli cvrčky na másle, moučné červy na chilli, chrousty a škorpióny. Pro začátek nám doporučili cvrčky. Váhala jsem, ale naše dvouletá dcera se do nich pustila s vervou. Nemá předsudky, a když máma řekla, že je to k jídlu… Musela jsem začít od zadečku a na hlavičku se nedívat. Po prvním cvrčkovi už to šlo snadno, tedy až na toho posledního obzvlášť velikého. Toho jsem přenechala manželovi. 

A jak to chutnalo? Jako vysmažené brambůrky, ty úplně malé, ve kterých necítíš nic než olej (v tomhle případě máslo). Nic odporného, nic zajímavého. Snad to bylo tedy alespoň skutečně zdravé. Akorát mi vadily nožičky. Špatně se polykaly, rýpaly do dásní i do jazyka.

Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist