55cc465b0b502.jpg

Na šneky jsem si v domácí úpravě netroufla. Švagr mi o nich básnil, ochutnal je před pár lety na food festivalu. Letos jsme je tam nenašli. Ale za to se v Praze konaly francouzské dny a na nich byly na meníčku francouzští i čeští šneci. 

Švagr mi šneka popisoval jako maso s konzistencí houby. Další gurmáni je přirovnávají k dršťkám. Pro mě je to trochu strašidelné, bála jsem se, že to bude nerozkousatelná tvrdá žvýkačka. Ale opak byl pravdou. Z houby měl můj šnek jen málo, chutnal po mase. Na trhu jej výborně dochutili máslem a česnekem. Prostě malý kousíček konzistenčně jemného masa s česnekem a máslem. Pokud je potkám znovu, rozhodně si je ráda dám. 

. Zdroj: archiv redakce

2 / 5

Na šneky jsem si v domácí úpravě netroufla. Švagr mi o nich básnil, ochutnal je před pár lety na food festivalu. Letos jsme je tam nenašli. Ale za to se v Praze konaly francouzské dny a na nich byly na meníčku francouzští i čeští šneci. 

Švagr mi šneka popisoval jako maso s konzistencí houby. Další gurmáni je přirovnávají k dršťkám. Pro mě je to trochu strašidelné, bála jsem se, že to bude nerozkousatelná tvrdá žvýkačka. Ale opak byl pravdou. Z houby měl můj šnek jen málo, chutnal po mase. Na trhu jej výborně dochutili máslem a česnekem. Prostě malý kousíček konzistenčně jemného masa s česnekem a máslem. Pokud je potkám znovu, rozhodně si je ráda dám. 

. Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist