55cc465b0afdf.jpg

Před dvěma lety jsem se rozhodla ozvláštnit oslavu silvestrovského večera žabími stehýnky. Sehnala jsem jen mražená, ale lepší než nic. Prodavačka mi radila, abych je jen lehce posolila, potřela česnekem a chvilku opékala na pánvi. Po prvních pár mdlých a gumových porcích, jsme začali přidávat koření a prodloužili dobu smažení. Bylo to o něco lepší. Ale maso jemné konzistence bylo stále hodně nevýrazné. Chutná jako kříženec mezi kuřetem a rybou, kdy ryba nad kuřetem podle mě o poznání vede. 

V létě se v Praze konalo hned několik gurmánských festivalů. Tady se mi podařilo ochutnat žábu od profíků. Byla jsem zvědavá, zda bude chuťově výraznější. Jak to bude s tou gumovitostí? Tentokrát maso gumové nebylo, ale jinak se nic nezměnilo – jemná konzistence, nevýrazná chuť. Kuchař se snažil ji vyvážit výraznou krustou, ale pod ní byla žába skoro bez chuti. Pokud máš ráda ryby, neboj se ji ochutnat. Rozhodně nejde o nijak odpornou záležitost, ale podle mě ani o laskominu.

Zdroj: archiv redakce

1 / 5

Před dvěma lety jsem se rozhodla ozvláštnit oslavu silvestrovského večera žabími stehýnky. Sehnala jsem jen mražená, ale lepší než nic. Prodavačka mi radila, abych je jen lehce posolila, potřela česnekem a chvilku opékala na pánvi. Po prvních pár mdlých a gumových porcích, jsme začali přidávat koření a prodloužili dobu smažení. Bylo to o něco lepší. Ale maso jemné konzistence bylo stále hodně nevýrazné. Chutná jako kříženec mezi kuřetem a rybou, kdy ryba nad kuřetem podle mě o poznání vede. 

V létě se v Praze konalo hned několik gurmánských festivalů. Tady se mi podařilo ochutnat žábu od profíků. Byla jsem zvědavá, zda bude chuťově výraznější. Jak to bude s tou gumovitostí? Tentokrát maso gumové nebylo, ale jinak se nic nezměnilo – jemná konzistence, nevýrazná chuť. Kuchař se snažil ji vyvážit výraznou krustou, ale pod ní byla žába skoro bez chuti. Pokud máš ráda ryby, neboj se ji ochutnat. Rozhodně nejde o nijak odpornou záležitost, ale podle mě ani o laskominu.

Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist