Před dvěma lety jsem se rozhodla ozvláštnit oslavu silvestrovského večera žabími stehýnky. Sehnala jsem jen mražená, ale lepší než nic. Prodavačka mi radila, abych je jen lehce posolila, potřela česnekem a chvilku opékala na pánvi. Po prvních pár mdlých a gumových porcích, jsme začali přidávat koření a prodloužili dobu smažení. Bylo to o něco lepší. Ale maso jemné konzistence bylo stále hodně nevýrazné. Chutná jako kříženec mezi kuřetem a rybou, kdy ryba nad kuřetem podle mě o poznání vede.
V létě se v Praze konalo hned několik gurmánských festivalů. Tady se mi podařilo ochutnat žábu od profíků. Byla jsem zvědavá, zda bude chuťově výraznější. Jak to bude s tou gumovitostí? Tentokrát maso gumové nebylo, ale jinak se nic nezměnilo – jemná konzistence, nevýrazná chuť. Kuchař se snažil ji vyvážit výraznou krustou, ale pod ní byla žába skoro bez chuti. Pokud máš ráda ryby, neboj se ji ochutnat. Rozhodně nejde o nijak odpornou záležitost, ale podle mě ani o laskominu.
Zdroj: archiv redakce