Zadělávaný květák

Suroviny

máslo
60 g
žloutek
1 ks
mléko
125 ml
mouka
60 g
květák
1 ks
muškátový oříšek
petrželka

Postup přípravy:

Květák očistíme a rozebereme na růžičky.T y ve vroucí osolené vodě povaříme a scedíme je. Z mouky a másla si zatím připravíme světlou jíšku. Podle potřeby – velikosti pekáčku a květáku ji rozředíme vývarem a dobře povaříme. V mléce rozkvedláme žloutek. Omáčku odstavíme a ihned do ní vmícháme mléko se žloutkem a nastrouháme trochu muškátového oříšku. Již ji nevaříme. Do omáčky vložíme květák a ochutíme ji nasekanou petrželkou. Zadělávaný květák již nevaříme, jen prohřejeme.

Hodnocení

4.4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist