Vysočina se zeleninou a houbami

Suroviny

voda
4 l
sušené houby
50 g
brambory
500 g
větší celer
1 ks
mrkev
4 ks
petržel
2 ks
větší cibule
3 ks
česnek (palička)
ks
pepř černý (celý)
nové koření
kmín (celý)
sůl
pepř mletý
sádlo
polohrubá mouka
majoránka

Postup přípravy:

Do studené vody vložíme předem namočené a vyprané houby, v gáze zavázané kuličkové koření a volně celý kmín. Přidáme na kostky nakrájené brambory, lehce osolíme a dáme vařit.

Kořenovou zeleninu, dvě třetiny cibule a česnek nakrájíme nadrobno, osmahneme na části sádla a přidáme k polévce, která se již vaří.

Jakmile je zelenina měkká, přidáme horkou středně světlou cibulovou jíšku, kterou jsme si mezitím připravili z druhé části sádla, poslední třetiny cibule a mouky (horká cibulová jíška se perfektně v polévce „rozšumí“ a neudělá hrudky) a necháme přejít varem. Současně dochutíme solí a mletým pepřem.

Nakonec vyjmeme gázu s celým kořením, přidáme rozemnutou majoránku a servírujeme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist