Výborný guláš z kližky s rajským protlakem

Suroviny

hovězí kližka
500 g
cibule
300 g
rajský protlak
100 g
červená paprika
1 PL
majoránka
1 PL
kmín
1 ČL
hladká mouka
česnek
sádlo
pepř
sůl

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky. V hrnci osmahneme na sádle cibuli, vložíme kostky masa a osmahneme je zprudka ze všech stran. Maso osolíme a opepříme, dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou až se většina šťávy odpaří. Pokrm zaprášíme moukou, červenou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké a šťáva má požadovanou hustotu, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě vše povaříme dalších 5 minut. Chuť guláše na závěr upravíme solí a pepřem.

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2015 12:39| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist