Výborný guláš z kližky s rajským protlakem

Suroviny

hovězí kližka

500 g

cibule

300 g

rajský protlak

100 g

červená paprika

1 PL

majoránka

1 PL

kmín

1 ČL

hladká mouka

česnek

sádlo

pepř

sůl

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na větší kostky, cibuli překrojíme na polovinu a nakrájíme na proužky. V hrnci osmahneme na sádle cibuli, vložíme kostky masa a osmahneme je zprudka ze všech stran. Maso osolíme a opepříme, dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou až se většina šťávy odpaří. Pokrm zaprášíme moukou, červenou paprikou, promícháme, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké a šťáva má požadovanou hustotu, ochutíme majoránkou a česnekem a ještě vše povaříme dalších 5 minut. Chuť guláše na závěr upravíme solí a pepřem.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 3x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
12.11.2015 12:39| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist