Vepřové kuličky s růžičkovou kapustou

Suroviny

růžičková kapusta
1 balení
mleté maso
500 g
vejce
2 ks
strouhanka
sůl
pepř
olej
cibule
1 ks
konzervovaná rajčata
400 g
tymián
rýže

Postup přípravy:

Nejprve vysypte zmrazenou růžičkovou kapustu do hrnce s 500 ml vroucí osolené vody, krátce povařte a sceďte. Mezitím připravte směs na obalení smícháním mletého masa s vejci, osolte a opepřete, přidejte prolisovaný česnek, vše dle chuti. Pokud je směs příliš řídká, zahustěte strouhankou. Růžičky po vychladnutí obalte v této směsi a lehce osmahněte na pánvi s olejem. V hrnci si připravte základ na omáčku. Ke zpěněné cibulce přidejte konzervovaná rajčata a tymián, lehce povařte do vytvoření hladké omáčky. Poté vložte osmahnuté kuličky a povařte ještě asi 20 minut. Jako přílohu zkuste třeba rýži.

Recept by Dione

Hodnocení

4  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.3.2015 8:57| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist