Vepřové kousky s celerem a citrónovou šťávou

veprove-kousky-s-celerem-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

vepřové maso z plece
600 g
sůl, pepř
dle chuti
olivový olej
3 PL
cibule
2 ks
celer
250 g
žloutek
2-3 ks
citrónová šťáva (ze 3 citrónů)
3 ks

Postup přípravy:

Maso nakrájejte na kostky, osolte a opepřete. V kastrole rozehřejte olivový olej, zpěňte na něm drobně nakrájené cibule, vložte maso, opečte a pak duste zakryté pokličkou ve vlastní šťávě doměkka. K změklému masu přidejte oloupaný a na kostičky nakrájený celer a osolte. Duste, až je celer měkký. Podle potřeby podlévejte horkou vodou. Rozmíchejte žloutky se šťávou z citrónů a několika lžícemi zchladlé šťávy z masa. Nalijte do pokrmu, promíchejte a již nevařte. Podávejte s bílým chlebem.

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.1.2020 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist