Vepřové kostky s pikantní smetanovou omáčkou

Suroviny

vepřová plec
500 g
celer
50 g
kyselá okurka
4 ks
cibule
2 ks
zakysaná smetana
2 PL
cukr
1 PL
sádlo
1 PL
rajský protlak
1 ks
ocet
1 PL
vývar dle potřeby
1 ks
nové koření, celý pepř
1 špetka
jiška
1 ks
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na sádle zpěníme cibuli, přidáme celer, necháme zhnědnout, pak přilijeme protlak, cukr a ocet, chvilku necháme vše povařit. Přidáme maso, zarestujeme, podlijeme vývarem (lze použít bujón), dáme koření a dusíme do měkka. Když je maso měkké, zahustíme jíškou a provaříme. Přidáme nadrobno nakrájené okurky a ještě 5 minut vaříme Nakonec vmícháme zakysanou smetanu.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.5.2015 12:22| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist