Vepřová žebírka s lečem a chilli

Suroviny

masitý vepřový bok s kostí

800 g

lečo Dione

350 g

drcená sterilovaná rajčata

200 g

česnek

4 stroužky

rajčatový protlak

3 PL

med

3 PL

malé chilli papričky

2 ks

vinný ocet

1/2 PL

bobkový list

nové koření

celý černý pepř

divoké koření

barevný pepř

sůl

olej

cukr

Postup přípravy:

Vepřový bok si nakrájejte na jednotlivá žebírka a uvařte ho ve slané vodě s divokým kořením. Připravte si marinádu ze soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, vinného octa a trochy rajčatového protlaku. Marinádu dejte odležet do lednice asi na hodinu. Po uvaření žebírek je hned namarinujte v připravené směsi asi půl hodiny. Po odležení pečte žebírka do zlatova asi půl hodiny. Omáčku připravte orestováním zeleninové směsi Lečo Dione na oleji, přidejte rajčatový protlak, drcená rajčata a dochuťte solí a cukrem. Na závěr přidejte nakrájené chilli papričky a dobře povařte. Jako příloha je vhodný chléb nebo brambor.

Recept by Dione

Hodnocení

4  Hodnoceno: 1x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.1.2016 12:49| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist