Vepřová žebírka s lečem a chilli

Suroviny

masitý vepřový bok s kostí

800 g

lečo Dione

350 g

drcená sterilovaná rajčata

200 g

česnek

4 stroužky

rajčatový protlak

3 PL

med

3 PL

malé chilli papričky

2 ks

vinný ocet

1/2 PL

bobkový list

nové koření

celý černý pepř

divoké koření

barevný pepř

sůl

olej

cukr

Postup přípravy:

Vepřový bok si nakrájejte na jednotlivá žebírka a uvařte ho ve slané vodě s divokým kořením. Připravte si marinádu ze soli, medu, rozdrceného česneku, barevného pepře, vinného octa a trochy rajčatového protlaku. Marinádu dejte odležet do lednice asi na hodinu. Po uvaření žebírek je hned namarinujte v připravené směsi asi půl hodiny. Po odležení pečte žebírka do zlatova asi půl hodiny. Omáčku připravte orestováním zeleninové směsi Lečo Dione na oleji, přidejte rajčatový protlak, drcená rajčata a dochuťte solí a cukrem. Na závěr přidejte nakrájené chilli papričky a dobře povařte. Jako příloha je vhodný chléb nebo brambor.

Recept by Dione

Hodnocení

4  Hodnoceno: 1x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.1.2016 12:49| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist