Vepřová polévka s ovesnými knedlíčky

Suroviny

voda
2 l
vepřové maso
500 g
bobkový list
2 ks
pepř čený (celé)
0,5 ČL
nové koření (celé)
0,5 ČL
sůl
pažitka na posypání
1 PL
brokolice
200 g
ovesné vločky
50 g
vejce
1 ks
eidam (jemně nastrouhaný)
50 g

Postup přípravy:

Na knedlíčky: ovesné vločky 50 g, vejce 1 ks, sýr Eidam 50 g (jemně nastrouhaný)

Žebra vložíme do hrnce, zalijeme je studenou vodou, přidáme bobkové listy, nové koření a celý pepř, osolíme, přivedeme k varu a zvolna vaříme asi hodinu a půl. Během vaření sbíráme pěnu, která se tvoří na hladině. Vločky umeleme a smícháme s rozšlehaným vejcem a sýrem tak, aby vznikla hmota. Vývar slijeme, koření odstraníme a z žeber obereme maso. Vrátíme ho zpět do vývaru, znovu ho přivedeme k varu a přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Z připravené vločkové hmoty lžičkou tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky a vaříme ještě 3 minuty. Hotovou polévku posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
14.2.2014 3:04| autor: LuSs20

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist