Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Suroviny

mleté mandle
3 PL
nasekaná citrónová mateřídouška
1 PL
nasekaná petrželka
2 PL
drcený pepř
1 ČL
sůl
1 ČL
strouhanka
dle potřeby
vepřová pečeně
800 g
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Na krustu smíchejte rozšlehané vejce se 3 polévkovými lžícemi mletých mandlí, lžící nasekané citrónové mateřídoušky, 2 lžícemi nasekané petrželky, lžičkou drceného pepře a solí. Podle potřeby zahustěte strouhankou, aby vzniklo kašovité těstíčko. Očistěte od tuku 800 g vykostěné vepřové pečeně, maso opečte zprudka ze všech stran na olejem potřené pánvi. Přendejte ho do pekáčku, přidejte i tučné odřezky. Maso potřete kaší, mírně podlijte, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna pečte cca 45 – 60 minut. Podle potřeby podlévejte.

Tip: podávejte s vařenými brambory a dušenou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist