Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Suroviny

mleté mandle
3 PL
nasekaná citrónová mateřídouška
1 PL
nasekaná petrželka
2 PL
drcený pepř
1 ČL
sůl
1 ČL
strouhanka
dle potřeby
vepřová pečeně
800 g
olej
dle potřeby

Postup přípravy:

Na krustu smíchejte rozšlehané vejce se 3 polévkovými lžícemi mletých mandlí, lžící nasekané citrónové mateřídoušky, 2 lžícemi nasekané petrželky, lžičkou drceného pepře a solí. Podle potřeby zahustěte strouhankou, aby vzniklo kašovité těstíčko. Očistěte od tuku 800 g vykostěné vepřové pečeně, maso opečte zprudka ze všech stran na olejem potřené pánvi. Přendejte ho do pekáčku, přidejte i tučné odřezky. Maso potřete kaší, mírně podlijte, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna pečte cca 45 – 60 minut. Podle potřeby podlévejte.

Tip: podávejte s vařenými brambory a dušenou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist