Vepřová pečeně s bylinkovou krustou

Suroviny

mleté mandle

3 PL

nasekaná citrónová mateřídouška

1 PL

nasekaná petrželka

2 PL

drcený pepř

1 ČL

sůl

1 ČL

strouhanka

dle potřeby

vepřová pečeně

800 g

olej

dle potřeby

Postup přípravy:

Na krustu smíchejte rozšlehané vejce se 3 polévkovými lžícemi mletých mandlí, lžící nasekané citrónové mateřídoušky, 2 lžícemi nasekané petrželky, lžičkou drceného pepře a solí. Podle potřeby zahustěte strouhankou, aby vzniklo kašovité těstíčko. Očistěte od tuku 800 g vykostěné vepřové pečeně, maso opečte zprudka ze všech stran na olejem potřené pánvi. Přendejte ho do pekáčku, přidejte i tučné odřezky. Maso potřete kaší, mírně podlijte, vložte do předehřáté trouby a velmi zvolna pečte cca 45 – 60 minut. Podle potřeby podlévejte.

Tip: podávejte s vařenými brambory a dušenou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
21.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist