Vepřová panenka s oříšky v listovém těstě

Suroviny

vepřová panenka
800 g
strouhanka
500 g
mleté lískové ořechy
50 g
listové těsto
250 g
citrónová šťáva
2 PL
vejce
1 ks
petrželová nať
5 PL
pepř, sůl
provensálské koření
olivový olej

Postup přípravy:

Velkou panenku vcelku osolíme, posypeme provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme v chladu odležet. Mezitím připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.

Listové těsto rozválíme na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí. Panenku opečeme ze všech stran na pánvi potřené tukem. Takto předpečené maso položíme na sypkou směs a opatrně zabalíme do rozváleného těsrta. To potřeme bílkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20-30 minut.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist