Vepřová panenka s oříšky v listovém těstě

Suroviny

vepřová panenka
800 g
strouhanka
500 g
mleté lískové ořechy
50 g
listové těsto
250 g
citrónová šťáva
2 PL
vejce
1 ks
petrželová nať
5 PL
pepř, sůl
provensálské koření
olivový olej

Postup přípravy:

Velkou panenku vcelku osolíme, posypeme provensálským kořením, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a necháme v chladu odležet. Mezitím připravíme směs z nasucho opražené strouhanky, mletých ořechů, koření, soli, pepře a nasekané petrželové natě.

Listové těsto rozválíme na obdélník, potřeme bílkem, posypeme připravenou sypkou směsí. Panenku opečeme ze všech stran na pánvi potřené tukem. Takto předpečené maso položíme na sypkou směs a opatrně zabalíme do rozváleného těsrta. To potřeme bílkem a v předehřáté troubě pečeme asi 20-30 minut.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší a na talíři obložíme čerstvou zeleninou.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist