Vepřová krkovička pečená v majonézovém kabátku

Suroviny

vepřová krkovice

1-1,5 kg

velká cibule

2 ks

majonéza

1 sklenice

strouhaná gouda

200 g

koření

dle libosti

sůl

dle chuti

majoránka

dle chuti

kmín

dle chuti

Postup přípravy:

Maso osolíme, okořeníme, posypeme kmínem a majoránkou – kdo ji nemá rád, klidně ji vynechá! Maso vložíme do pekáče a potřeme majonézou – vrstva zhruba 4 mm. Na majonézu poklademe kolečka cibule a všechno zasypeme sýrem. Pekáč zavřeme a strčíme do rozehřáté trouby a pečeme na 180°C, až je maso měkké. Na pečení nepotřebujeme žádný tuk, ale maso můžeme podlít asi 100 ml horké vody. Pečení trvá asi jen hodinu. Majonézu cítit nebudete! Takže i nepřátelé majonéz si můžou pečínku tímto způsobem připravit.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.1.2018 2:00| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist