Velikonoční bochánek s mandlemi a rozinkami

Suroviny

polohrubé mouky
3 hrnky
hladké mouky
1 KL
mléka
1/2 hrnku
pískového cukru
5 PL
másla
1/3 kostky
droždí
3/4 kostky
žloutek
1 ks
soli
1 špetka
vanilkového cukru
1 balíček
rozinek
3 PL
mandlí
4 PL
nastrouhané citrónové kůry
1 KL
vejce na potření mazance
1 ks

Postup přípravy:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžíci cukru, lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. K osolené polohrubé mouce přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek, vlahé rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, zapracujeme do něj rozinky a polovinu mandlí. Utvoříme bochánek, vložíme jej do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na pečící papír (potřený tukem), abychom je mohli lépe v troubě otáčet. Necháme je ještě na plechu vykynout. Před vložením do trouby potřeme bochánky rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými mandlemi a ostrým nožem nebo nůžkami utvoříme uprostřed křížek. Mazance krátce zapečeme v horké troubě, potom teplotu snížíme a pečeme zvolna asi 40-45 minut.

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.3.2018 8:33| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist