Velikonoční bochánek s mandlemi a rozinkami

Suroviny

polohrubé mouky

3 hrnky

hladké mouky

1 KL

mléka

1/2 hrnku

pískového cukru

5 PL

másla

1/3 kostky

droždí

3/4 kostky

žloutek

1 ks

soli

1 špetka

vanilkového cukru

1 balíček

rozinek

3 PL

mandlí

4 PL

nastrouhané citrónové kůry

1 KL

vejce na potření mazance

1 ks

Postup přípravy:

Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přisypeme jednu lžíci cukru, lžičku mouky a necháme vzejít kvásek. K osolené polohrubé mouce přidáme zbylý cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citrónovou kůru, žloutek, vlahé rozpuštěné máslo a vykynutý kvásek. Vypracujeme těsto, zapracujeme do něj rozinky a polovinu mandlí. Utvoříme bochánek, vložíme jej do mísy, poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout. Z vykynutého těsta vytvarujeme dva bochánky, položíme je na pečící papír (potřený tukem), abychom je mohli lépe v troubě otáčet. Necháme je ještě na plechu vykynout. Před vložením do trouby potřeme bochánky rozšlehaným vejcem, posypeme zbylými mandlemi a ostrým nožem nebo nůžkami utvoříme uprostřed křížek. Mazance krátce zapečeme v horké troubě, potom teplotu snížíme a pečeme zvolna asi 40-45 minut.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.3.2018 8:33| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist