Vánoční kuchařka: Křehký jablečný „páj“

K Vánocům patří jablka – ať už je rozkrajujete, nebo z nich připravujete různé pochoutky.

Ingredience:

•    1/2 kg polohrubé mouky
•    1 Hera
•    1 vejce
•    5 lžic cukru
•    1/2 kypřícího prášku do pečiva
•    trochu mléka

Náplň:

•    1,5 kg jablek (nastrouhat)
•    3 vanilkové pudinky
•    8 lžic cukru (podle sladkosti jablek)
•    1 vanilkový cukr

Postup:

Z těsta si uděláme 2 placky. První placku dáme na plech, na ni rozprostřeme zamíchanou hmotu z jablek (bez vaření) a druhou placku přikryjeme. Upečeme v troubě.

Je dobré vrchní vrstvu potřít rozpuštěným omastkem, pak je štrůdl opravdu vláčný.

4.12.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru nebo nás sledujte na facebooku:

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist