Vánoční kuchařka: Horská polévka

Nejen sladké nebo slané pečivo, ale také polévky k Vánocům patří. Zde je jeden recept, který nás zavede – jak jinak v zimě – do hor. Ale připravte se, o dietní pokrm rozhodně nejde!

Ingredience:

•    1 větší cibule
•    lžíce domácího sádla
•    2 větší hrsti sušených hub (nejlépe hřiby)
•    3 vejce na usmažení
•    10 dkg chlebového kvasu
•    3 velké brambory

Postup:

Jemně nakrájenou cibulku zpěníme na sádle. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, houby a zalijeme vodou. Necháme vařit až brambory a houby změknou.

Pak přidáme rozmíchaný kvas, opatrně 15 minut povaříme. Hustotu ředíme opět vodou. Nakonec přidáme smažená vejce. Na vánoční oběd polévka úplně postačí.

30.11.2007 12:00| autor: Zuzka

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist