Valašská zelňačka se smetanou

Suroviny

sterilované zelí

1/2 kg

anglická slanina

100 g

zakysaná smetana

1 balení

sůl, mletý pepř

dle chuti

hladká mouka na zahuštění

dle potřeby

cibule

2 ks

kmín, červená paprika mletá, bobkový list

dle chuti

Postup přípravy:

Sterilované zelí pokrájíme a vložíme do litru vařící osolené vody. Přidáme bobkový list, kmín a vaříme, až je zelí téměř měkké. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme spolu s cibulí nakrájenou na kostičky. Vmícháme mletou papriku, osmahneme, zalijeme trochou vody a poté přidáme k zelí. Polévku zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně a ještě krátce povaříme. Opepříme, případně dosolíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2018 2:00| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist