Valašská zelňačka se smetanou

Suroviny

sterilované zelí
1/2 kg
anglická slanina
100 g
zakysaná smetana
1 balení
sůl, mletý pepř
dle chuti
hladká mouka na zahuštění
dle potřeby
cibule
2 ks
kmín, červená paprika mletá, bobkový list
dle chuti

Postup přípravy:

Sterilované zelí pokrájíme a vložíme do litru vařící osolené vody. Přidáme bobkový list, kmín a vaříme, až je zelí téměř měkké. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme spolu s cibulí nakrájenou na kostičky. Vmícháme mletou papriku, osmahneme, zalijeme trochou vody a poté přidáme k zelí. Polévku zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně a ještě krátce povaříme. Opepříme, případně dosolíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.6  Hodnoceno: 14x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2018 2:00| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist