Valašská zelňačka se smetanou

Suroviny

sterilované zelí

1/2 kg

anglická slanina

100 g

zakysaná smetana

1 balení

sůl, mletý pepř

dle chuti

hladká mouka na zahuštění

dle potřeby

cibule

2 ks

kmín, červená paprika mletá, bobkový list

dle chuti

Postup přípravy:

Sterilované zelí pokrájíme a vložíme do litru vařící osolené vody. Přidáme bobkový list, kmín a vaříme, až je zelí téměř měkké. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme spolu s cibulí nakrájenou na kostičky. Vmícháme mletou papriku, osmahneme, zalijeme trochou vody a poté přidáme k zelí. Polévku zahustíme moukou rozšlehanou v zakysané smetaně a ještě krátce povaříme. Opepříme, případně dosolíme.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.5  Hodnoceno: 13x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
9.3.2018 2:00| autor: lidka2

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist