Utopenci s cibulí a hořčicí

Suroviny

buřty

8-10 ks

ocet

200 ml

cukr

2 PL

plnotučná hořčice

2 PL

cibule

2 ks

voda

300 ml

mletá sladká paprika, chilli paprika

dle chuti

Postup přípravy:

Očistíme si cibuli, kterou opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na tenká kolečka. Pokud se nám rozpadnou, vůbec to nevadí. Připravíme si lák z octu, vody, koření a cukru. Ten přivedeme v hrnci k varu a krátce povaříme, cca 10 minut. Odstraníme z plotny a necháme vychladnout. Buřty si podélně nakrojíme, uvnitř pomažeme hořčicí a vložíme do nich plátky cibule. Můžeme a nemusíme zaprášit mletou sladkou paprikou. Vyskládáme se zbylou cibulí do sklenice a zalijeme vychladlým nálevem. Můžeme přidat i na kolečka nakrájenou okurku nebo také vložit čili papriku, kdo má rád pálivé. Utopence necháme uležet v lednici několik dní, než se pustíme do konzumace s čerstvým chlebem. Měly by mít příjemnou chuť octa.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

3.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.2.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist