Třešňová bublanina podle babičky
Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie Změklé máslo vyšleháme s částí cukru. Přidáváme žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého přidáme zbytek cukru. Sníh pak společně s moukou vmícháme do základu. Těsto si vlijeme na plech, třešně...
bublaniny jsou moc dobré – už se těším ma léto až bude dost ovoce
Dělávám, ale třešně dávám nevypeckované.
Na sladké moc nejsem, ale teď je tenhle recept aktuální. Všude je spousta třešní nebo jiného ovoce. Vyzkoušela jsem ho minulý týden a bublanina byla výborná….
Včera jsem zkusila, třešně mi vyšly na polovinu, zbytek jsem dala zavařené broskve. Výborná.
Bublaninu miluji jen ji mám radši s kyselejším ovocem..
Bublaninu mám ráda s jahodami nebo s třešněmi 🙂
Miluji třešňovou bublaninu a už jsou i třešínky dobré. Už se těším, až se na ni vrhnu. Chutný recept.