Třešňová bublanina podle babičky

Suroviny

máslo

cukr

250 g

polohrubá mouka

250 g

vejce

5 ks

vanilkový cukr

1 ks

citrónová kůra

1 ČL

sůl

1 špetka

třešňě

600 g

mouka

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Změklé máslo vyšleháme s částí cukru. Přidáváme žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého přidáme zbytek cukru. Sníh pak společně s moukou vmícháme do základu.

Těsto si vlijeme na plech, třešně osušíme a lehce prosypeme moukou a rozložíme na těsto. Pečeme asi 40 minut při 170 °C dorůžova.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2011 9:50| autor: Marie1945

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist