Třešňová bublanina podle babičky

Suroviny

máslo
cukr
250 g
polohrubá mouka
250 g
vejce
5 ks
vanilkový cukr
1 ks
citrónová kůra
1 ČL
sůl
1 špetka
třešňě
600 g
mouka

Postup přípravy:

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Změklé máslo vyšleháme s částí cukru. Přidáváme žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého přidáme zbytek cukru. Sníh pak společně s moukou vmícháme do základu.

Těsto si vlijeme na plech, třešně osušíme a lehce prosypeme moukou a rozložíme na těsto. Pečeme asi 40 minut při 170 °C dorůžova.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.3.2011 9:50| autor: Marie1945

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist