578792336a2f1.jpg

Běžně se doporučuje konzumovat hlavně tmavou čokoládu. Obecně se uznává pravidlo, čím tmavší čokoláda, tím více antioxidantů obsahuje. Nemusíš se ale bát, že se všechny zdravotní benefity čokolády automaticky vynulují, pokud si zobneš čtvereček, jehož podíl kakaa zdaleka nedosahuje doporučovaných 70 %. I konzumace čokolády s nižším podílem má stále pozitivní účinek třeba na krevní tlak a hladinu stresu v těle.

Zdroj: archiv redakce

5 / 7

Běžně se doporučuje konzumovat hlavně tmavou čokoládu. Obecně se uznává pravidlo, čím tmavší čokoláda, tím více antioxidantů obsahuje. Nemusíš se ale bát, že se všechny zdravotní benefity čokolády automaticky vynulují, pokud si zobneš čtvereček, jehož podíl kakaa zdaleka nedosahuje doporučovaných 70 %. I konzumace čokolády s nižším podílem má stále pozitivní účinek třeba na krevní tlak a hladinu stresu v těle.

Zdroj: archiv redakce

Miniatury Zavřít
TOPlist