Těstoviny se švestkovou omáčkou

Suroviny

chlazené čerstvé těstoviny

1 balíček

jádra vlašských ořechů

120 g

švestky

400 g

nastrouhaný perník

4-5 PL

skořice

1/2 ČL

citrón

1/2 ks

cukr

50 g

máslo

20 g

voda

400 ml

Postup přípravy:

Rozpůlené vypeckované švestky zalijte vodou, přidejte cukr, skořici, uveďte do varu a krátce povařte. Přidejte perník, citronovou šťávu a trochu citronové kůry. Vařte do mírného zhoustnutí. Nakonec vmíchejte máslo, hrubě nasekané ořechy a krátce společně prohřejte. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu, rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
16.11.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist