Těstoviny se sterilovaným zelím a slaninou

Suroviny

těstoviny
400 g
sterilované zelí
750 g
anglická slanina
300 g
pažitka
sůl

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Těstoviny uvaříme, ale nesolíme je, protože zelí je dost slané. Nakrájíme zelí na nudličky, dáme ho do misky, prosolíme a zamícháme. Necháme odpočinout, až pustí šťávu. Pokud spěcháme, zelí propracujeme, aby šťáva vytekla rychleji.

Na pánvičce osmahneme nakrájenou anglickou slaninu. Po osmažení ji přendáme na talířek.

Ze zelí vymačkáme šťávu a orestujeme ho na pánvičce dohněda. Nakonec vše smícháme dohromady. Hotové jídlo na talíři před podáváním ozdobíme nakrájenou petrželkou.

Hodnocení

3.8  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.5.2012 10:54| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist