Telecí pečeně s rozmarýnem a slaninou

Suroviny

telecí pečeně
1 kg
česnek
2 stroužky
rozmarýn
4 větvičky
olej
1 PL
anglická slanina
100 g
máslo
1 PL
hladká mouka
1 PL
sůl, pepř
dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte a vykostěte. Potřete ho podrceným rozmarýnem, česnekem, solí, pepřem, olejem a nechte chvíli rozležet. Pánev vytřete olejem, nechte rozpálit a opečte na ní maso ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku, posypte ještě troškou rozmarýnu, pokryjte plátky slaniny, přidejte i kosti, podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách teplotu stáhněte na 180°C a maso upečte doměkka. Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Když je maso měkké, kosti odstraňte a šťávu zahustěte kuličkou uhnětenou z másla a hladké mouky (nebo hotovou jíškou). Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist