Telecí pečeně s rozmarýnem a slaninou

Suroviny

telecí pečeně

1 kg

česnek

2 stroužky

rozmarýn

4 větvičky

olej

1 PL

anglická slanina

100 g

máslo

1 PL

hladká mouka

1 PL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte a vykostěte. Potřete ho podrceným rozmarýnem, česnekem, solí, pepřem, olejem a nechte chvíli rozležet. Pánev vytřete olejem, nechte rozpálit a opečte na ní maso ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku, posypte ještě troškou rozmarýnu, pokryjte plátky slaniny, přidejte i kosti, podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách teplotu stáhněte na 180°C a maso upečte doměkka. Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Když je maso měkké, kosti odstraňte a šťávu zahustěte kuličkou uhnětenou z másla a hladké mouky (nebo hotovou jíškou). Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist