Telecí pečeně s rozmarýnem a slaninou

Suroviny

telecí pečeně

1 kg

česnek

2 stroužky

rozmarýn

4 větvičky

olej

1 PL

anglická slanina

100 g

máslo

1 PL

hladká mouka

1 PL

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjte, osušte a vykostěte. Potřete ho podrceným rozmarýnem, česnekem, solí, pepřem, olejem a nechte chvíli rozležet. Pánev vytřete olejem, nechte rozpálit a opečte na ní maso ze všech stran. Přendejte ho do pekáčku, posypte ještě troškou rozmarýnu, pokryjte plátky slaniny, přidejte i kosti, podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Po 15 minutách teplotu stáhněte na 180°C a maso upečte doměkka. Během pečení podlévejte vodou a přelévejte vypečenou šťávou. Když je maso měkké, kosti odstraňte a šťávu zahustěte kuličkou uhnětenou z másla a hladké mouky (nebo hotovou jíškou). Podávejte s bramborovými knedlíky a dušeným špenátem.

Hodnocení

4.2  Hodnoceno: 5x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
20.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist