Telecí játra po anglicku

Suroviny

telecí játra
4 plátky
anglická slanina
4 plátky
sádlo
40 g
hladká mouka
1 PL
petrželová nať
dle chuti
citron
dle chuti
worcester
dle chuti
vývar z kostí
150 ml
sůl
dle chuti

Postup přípravy:

Odblaněné plátky jater jemně naklepeme, okraje nařízneme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém sádle současně s plátky slaniny. Opečené plátky jater mají být uvnitř růžové. Játra přeložíme na nahřáté talíře a poklademe slaninou. Sádlo od opékání poprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme a vaříme, až šťáva zhoustne a odděluje se tuk. Šťávu osolíme, přidáme vorčestr a usekanou petrželku a podlijeme jí játra. Játra poklademe dílky citrónu a podáváme s opečenými brambory.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.4.2013 5:32| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist