Tatarské maso

Suroviny

vepřová kýta

600 g

cibule

1 ks

česnek

4 stroužky

hořčice

1 PL

kečup

1 PL

sůl

pepř

olej

sterilovaná červená kapie

2 PL

kyselá okurka

2 ks

worcester

majolka

4 PL

strouhaný křen

2 PL

pažitka

Postup přípravy:

Maso z kýty nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm maso rychle osmahneme po obou stranách.

Podlijeme teplou vodou (nebo vývarem) a dusíme pod pokličkou téměř do změknutí. Když je maso téměř měkké, přidáme na drobné kostičky nakrájenou cibuli a kyselou okurku, sterilovanou kapii, hořčici, kečup a pár kapek worcesteru. Trochu promícháme a necháme společně podusit asi pět minut.

Poté odstavíme ze zdroje tepla.

Připravíme si tatarskou omáčku – buď použijeme kupovanou, do které zamícháme nastrouhaný křen, nebo si ji připravíme z majolky, do které kromě křenu přidáme i špetku soli, pár kapek citrónové šťávy, trochu pepře, lžičku drobně nakrájené cibule a lžíci mléka.

Touto omáčkou přelijeme maso na talíři.

Jako příloha k masu jsou vhodné brambory – vařené s pažitkou nebo třeba opečené na másle.

Hodnocení

4.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist