Sýrová polévka Sýráček se slaninou

Suroviny

sýra Ementál
200 g
tvrdší veky nebo žemle
150 g
hovězího vývaru
3 šálky
bíllého vína
1 šálek
mletý pepř, sůl
středně veliké cibule
2 ks
slaniny
30 g

Postup přípravy:

Veku nakrájíme na kostky, vložíme do vroucího vývaru a 10 minut povaříme. Potom je prolisujeme do kastrolu, zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Přilijeme víno, přidáme jemně nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme a ohřejeme.

Slaninu nakrájíme na slabé plátky, vložíme na pánev, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Polévku nalijeme do nahřátých šálků, ozdobíme rozškvařenou slaninou s cibulí, posypeme nadrobno nakrájenou pažitkou a podáváme.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Marie Pessrová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist