Sýr v listovém těstě se žampióny

Suroviny

listové těsto

400 g

sýr camembert

4 ks

menší červená cibule

4 ks

menší žampióny

3 ks

bílé víno nebo voda

4 PL

tekutý med

2 PL

vejce

1 ks

olivový olej

1 PL

červený vinný ocet

2 PL

tymián

1 snítka

sůl, mletý pepř

dle chuti

nať z jedné lahůdkové cibulky

1 ks

hladká mouka na rozválení těsta

dle potřeby

Postup přípravy:

Cibule nakrájené na kroužky zvolna opékáme v oleji, zhruba 10 minut. Potom přilijeme ocet, víno nebo vodu, přidáme tymián a dusíme bez poklice ještě chvíli, dokud se téměř všechna tekutina neodpaří. Pak vyjmeme tymián a do směsi vmícháme med. Ochutíme pepřem a necháme chladnout. Sýry rozkrojíme napolovic. Na spodní část rozdělíme plátky žampionů a nakrájenou cibulovou nať. Sýry opět spojíme. Pomocí hladké mouky rozválíme listové těsto na plát o síle 2 mm. Rozkrojíme ho na čtyři čtverce. Do středu každého dáme nadívaný sýr. Nyní spojíme čtyři cípy těsta nad sýrem do tvaru měšce a dobře je k sobě přitlačíme. Měšce přendáme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Posypeme solí a pepřem. Vložíme do trouby a zprvu pečeme při 200° C. Asi po 5 minutách příkon tepla zmírníme na 190° C. Při této teplotě upečeme měšce dozlatova. Podáváme horké i studené s pikantní cibulí.

Hodnocení

2.8  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.5.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist