Svíčková Wellington v těstě s bylinkami

Suroviny

hovězí svíčková
800 g
listové těsto
500 g
olej
4 PL
vejce
1 ks
worcester
5 PL
bylinkové koření
5 PL
sůl
1 špetka

Postup přípravy:

1. Maso osolíme, pokapeme olejem, koření vetřeme do masa spolu s worchestrovou omáčkou.

2. Necháme 2 hodiny odležet v chladnu, opečeme ze všech stran v rozpáleném oleji, až se vytvoří kůrka.

3. Maso vychladíme, těsto vyválíme do obdélníku a maso do něj zabalíme.

4. Spoj necháme přehnutý dole, celé potřeme vejcem, ozdobíme odřezky těsta a vložíme do rozpálené trouby, kde pečeme dozlatova.

5. Po ukrojení má být řez uprostřed růžový. (Teplota uprostřed masa nesmí překročit 70 °C.) Podáváme ke slavnostnějším příležitostem s teplou zeleninou.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.11.2010 4:06| autor: Lucie Elen

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist