Svatomartinská husa s jablky
Husu osolíme (zvenku i zevnitř), dovnitř vložíme jablka, posypeme kmínem a položíme prsíčky dolů do pekáče. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Po hodině pečení husu obrátíme, kůžičku hodně propícháme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Vypečený tuk podléváme horkou...
Doporucuji vyzkouset da se upect i bez jakehokoluv svatku jen tak pro dobry obed
no to je pochoutka, zvlášť když je husa domácí
Svatomartinská husa mi narobila veľké chute na jej konzumáciu- mňam..
Proboha, toto je „diskuse“ k článku? Vždyť ty slepice nemají vlastní názor, nepřinášejí NIC nového – i když se jedná jen o recept na pečení husy… To je fakt strašný, odezvy typu „dala bych si husu!,,,, dlouho jsem neměla husu… Prostě to JSOU husy par excellance. tečka.
Svatomartiská husa nesmí chybět, už jsme měli
Tak u nás bude v neděli, už se na ní těším, je to dobrota.
husičku bych si dala…………………………….
Svatomartinská husa- už jsem dlouho husu neměla.