Svatomartinská husa s jablky

Suroviny

husa
3 kg
kmín
1 PL
sůl
1 PL
jablko
2 ks

Postup přípravy:

Husu osolíme (zvenku i zevnitř), dovnitř vložíme jablka, posypeme kmínem a položíme prsíčky dolů do pekáče. Podlijeme vodou a vložíme do předehřáté trouby na 180°C. Po hodině pečení husu obrátíme, kůžičku hodně propícháme vidličkou, aby se sádlo dobře vypeklo. Vypečený tuk podléváme horkou vodou, aby se nepřipaloval, a průběžně jej také odebíráme. Délka pečení je dle váhy husy (1 kg = 1 hodina pečení).

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
10.11.2014 11:09| autor: xpoupatkox

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist