Šunkové steaky s sherry omáčkou

sunkove-steaky-s-cherry-omackou-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

dušená šunka (po 200 g)
4 silné plátky
máslo
30 g
sherry
200 ml
francouzská hořčice
2 ČL
hřebíček
3 ks

Postup přípravy:

Máslo rozehřejte ve větší pánvi, přidejte hřebíčky a vložte plátky šunky. Každý plátek opékejte asi 3 minuty z každé strany dozlatova. Pokud nemáte dost velkou pánev, připravujte je postupně a ukládejte do tepla, např. do mírně vyhřáté trouby. Do pánve s vypečenou šťávou přilijte sherry, za stálého míchání uveďte do varu, přidejte hořčici a směs vařte 2 minuty do zhoustnutí. Vyndejte z omáčky hřebíčky, plátky šunky rozdělte na talíře a přelijte je omáčkou. Podávejte s dušenou rýží a dušenou zeleninou (např. brokolicí).

Hodnocení

3.2  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
18.7.2019 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist