Šumavská bramboračka s bůčkem a houbami

Suroviny

brambor
300 g
uzeného bůčku
200 g
čerstvých hub nebo žampionů
80 g
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g
tuku
40 g
hladké mouky
40 g
cibule
1 ks
celý pepř, nové koření, kmín, česnek
majoránka, petrželová nať, sůl
vody
1,5 l

Postup přípravy:

Maso vložíme do vody a uvaříme doměkka. Bůček vyjmeme a do vývaru dáme vařit očištěnou, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu, na plátky pokrájené houby a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Přidáme celý pepř, nové koření, kmín, osolíme a vaříme do poloměkka.

Mezitím na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a jíšku zavaříme do polévky. Před dokončením varu okořeníme utřeným česnekem a majoránkou.

Před podáváním vložíme do polévky na kostičky pokrájený uvařený bůček a jemně nasekanou petrželovou nať.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist