Šumavská bramboračka s bůčkem a houbami

Suroviny

brambor
300 g
uzeného bůčku
200 g
čerstvých hub nebo žampionů
80 g
kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
100 g
tuku
40 g
hladké mouky
40 g
cibule
1 ks
celý pepř, nové koření, kmín, česnek
majoránka, petrželová nať, sůl
vody
1,5 l

Postup přípravy:

Maso vložíme do vody a uvaříme doměkka. Bůček vyjmeme a do vývaru dáme vařit očištěnou, na nudličky pokrájenou kořenovou zeleninu, na plátky pokrájené houby a oloupané, na kostky nakrájené brambory. Přidáme celý pepř, nové koření, kmín, osolíme a vaříme do poloměkka.

Mezitím na tuku osmahneme pokrájenou cibuli, zaprášíme moukou a jíšku zavaříme do polévky. Před dokončením varu okořeníme utřeným česnekem a majoránkou.

Před podáváním vložíme do polévky na kostičky pokrájený uvařený bůček a jemně nasekanou petrželovou nať.

Hodnocení

4.7  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist