Studený hráškový krém s jogurtem a estragonem

Suroviny

máslo

1 PL

cibule

1 ks

česnek

2 stroužky

hrášek

300 g

bílý Selský jogurt

3 PL

zeleninový vývar

0,6 l

čerstvý estragon

1 hrst

sůl, pepř

dle chuti

limetková šťáva na dochucení

dle chuti

Postup přípravy:

Přípravu studeného hráškového krému začneme tak, že si najemno pokrájíme cibuli. Tu následně přesuneme na pánev, kde ji na másle necháme zesklovatět. Poté přidáme na plátky pokrájený česnek a po chvilce i hrášek. Jemně osmahneme, přilijeme zeleninový vývar, přivedeme k varu a necháme probublávat přibližně 10 minut. Dochutíme solí a pepřem a stáhneme z ohně. Do vychladlého vývaru s hráškem přidáme hrst estragonu a promixujeme ponorným mixérem tak, abychom získali sametově vláčnou tekutinu. Pro ještě jemnější konzistenci krém přecedíme přes jemné sítko. Před servírováním polévku řádně vychladíme, jednotlivé porce podáváme ozdobené lžící selského jogurtu, snítkou estragonu a limetkou, kterou krém můžeme i zakápnout.

Tip: Do polévky můžete použít jak čerstvý, tak mražený hrášek, rozhodně se však vyhněte konzervovanému.

Hodnocení

2.6  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
8.8.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist