Štrůdl s rybízem a třešněmi

Suroviny

hladká mouka
300 g
žloutek
1 ks
sůl
voda
150 ml
olej
1 PL
tuk na pomazání štrůdlu
práškový cukr
červený rybíz
1 hrnek
černý rybíz
1 hrnek
vypeckované třešně
1/2 hrnku
sekané vlašské ořechy
3 PL
krystalový cukr
4 PL
vejce na potření
1 ks

Postup přípravy:

Těsto: 300 g hladké mouky, 1 žloutek, sůl, 150 ml vody, 1 lžíce oleje, tuk na pomazání štrůdlu, práškový cukr

Náplň: 1 hrneček červeného rybízu, 1 hrneček černého rybízu, 1/2 hrnečku vypeckovaných třešní, 3 lžíce sekaných vlašských ořechů, 4 lžíce krystalového cukru, 1 vejce na potření

Mouku zpracujeme na vále se žloutkem, špetkou soli, vlažnou vodou a olejem. Dobře propracujeme na nelepivé těsto a necháme 30 minut odpočívat v teple.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

Těsto rozdělíme na dva díly a rozválíme na tenké plátky. Čerstvé ovoce omyjeme a necháme okopat. Poté ho smícháme v misce s ořechy a cukrem. Směsí posypeme těsto a zavineme. Závin položíme na plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Dáme závin do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme přibližně 32-40 minut.

Hodnocení

4.6  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
24.10.2011 5:56| autor: sisak15

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist