Šťovíková polévka se smetanou

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou za stálého míchání podléváme studeným vývarem. Dobře promícháme, asi 20 minut povaříme a potom přecedíme. Osolíme, okořeníme mletým pepřem a muškátovým květem, zalijeme smetanou a ještě chvilku povaříme. Na závěr přidáme omyté a nadrobno nakrájené šťovíkové...

Diskuze

5 komentářů

    g
    glady

    Zajímavý recept. Vyzkouším a určitě si pochutnáme.

    x
    xxkouckaxx

    polévka je zjemněná smetanou a ozdobená křupavou žemličkou – zajímavý recept !

    x
    xxkouckaxx

    to je jak záván dětství – kde jsou doby kdy jsme se šťovíkem krmili venku při hraní

    d
    dasa123

    Tak to o šťovíkové polévce slyším poprvé. Jako děti jsme šťovík žvýkali. Asi vyrazím někam do přírody a zkusím nějaký najít a uvařit polévku. Myslím, že by to mohlo být podobné jako se špěnátem, jen kapku kyselejší.

Zpět na recept

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist