Steak z vepřové panenky v bylinkách

Suroviny

vepřová panenka vcelku

600 g

čerstvé nasekané bylinky (tymián, bazalka, majoránka, saturejka)

3 PL

olej na potření

dle potřeby

sůl, mletý pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Maso omyjeme, osušíme a odblaníme. Připravené maso potřeme důkladně olejem, osolíme, opepříme a obalíme v nasekaných bylinkách. Maso zabalíme do alobalu či potravinářské folie a necháme uležet v chladu alespoň 12 hodin. Odleželé maso pozorně vybalíme, aby se neporušila bylinková krusta a vložíme na rozpálený gril. Panenku opatrně kutálíme po grilu asi 10 minut, až je ze všech stran pěkně opečená, uvnitř ale musí maso zůstat růžové. Hotovou panenku nakrájíme ostrým nožem na plátky asi 2 cm silné a ihned podáváme s opečenými brambory a čerstvou zeleninou.

Foto zdroj: profimedia.cz

Hodnocení

2.9  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
2.1.2018 2:00

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist