Špenátové šátečky

Suroviny

listové těsto
1 balíček
mražený špenát
1 balíček
cibule
1 ks
hladká mouka
1 PL
vejce
2 ks
mléko
sůl
pepř
česnek
tvrdý sýr
olej
3 PL
sezamové semínko

Postup přípravy:

Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme mouku a připravíme cibulovou jíšku.

Přidáme rozmražený špenát a trochu mléka a uvaříme na hustou kaši. Nakonec vmícháme 1 celé vejce a ještě necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme prolisovaným česnekem. Necháme částečně vychladnout.

 

Těsto rozválíme na obdélník 40 krát 50 cm a rozkrájíme na čtverce 10 krát 10 cm.

Na každý čtverec dáme lžičku špenátu a kostičku tvrdého sýra, přehneme po úhlopříčce na půlky a okraje dobře přimáčkneme. Klademe na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Pečeme 15 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Hodnocení

3.3  Hodnoceno: 8x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist