Špenátové nudle s rajčatovým pyré

Suroviny

špenátové listy

150 g

hrubá mouka

150 g

polohrubá mouka

150 g

sůl

1 špetka

vejce

3 ks

rajčata

500 g

cibule

1 ks

olivový olej

2 PL

česnek

2 stroužky

sůl, pepř

dle chuti

bazalka

dle chuti

parmezán

40 g

Postup přípravy:

Do vroucí vody nasypte 150 g vypraných mladých špenátových listů. Povařte je půl minuty, sceďte je, propláchněte studenou vodou, nechte odkapat, pak z nich ještě vymačkejte přebytečnou vodu. Na vál nasypte 150 g hrubé a 150 g polohrubé mouky, přidejte špetku soli, 3 vejce a vymačkaný špenát a zpracujte na vláčné těsto. Podle potřeby ho ještě zahustěte moukou (asi 50 g). Z těsta nakrájejte malinké kousky a na pomoučněném vále vyválejte malé žížalky (nedávejte je přes sebe, aby se neslepily). Vložte je do vroucí osolené vody a povařte cca 4 – 5 minut. Mezitím spařte a oloupejte 500 g rajčat. V kastrole zpěňte na 2 lžících olivového oleje nakrájenou cibuli a 2 nasekané stroužky česneku. Přidejte rajčata a poduste do mírného zahoustnutí. Podle chuti osolte, opepřete a vmíchejte jemně nasekanou bazalku, můžete i přisladit. Uvařené těstoviny rozdělte na talíře, přelijte rajčatovým pyré a posypte 40 g nastrouhaného parmezánu a lístky bazalky.

Hodnocení

3.1  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
13.7.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist