Španělský vanilkový dort s marcipánem

Suroviny

marcipán
250
cukr
150 g
vanilkový lusk
1 ks
sůl
1 špetka
vejce
1 ks
žloutek
6 ks
bílek
6 ks
hrubá mouka
150 g
škrobová moučka
50 g
nasekaná čokoláda
60 g
čokoládová poleva
200 g
pistácie jemně sekané
20 g
máslo (na vymazání)

Postup přípravy:

1. Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme.

Moučníky a dezerty – inspirativní fotogalerie

moučníky dezerty recepty inspirace fotogalerie

2. Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.

Hodnocení

4  Hodnoceno: 9x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
3.12.2010 4:54| autor: El

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist