Španělská polévka z mušlí

Suroviny

hlava z mořské ryby nebo rybí vývar

2 ks

mrkev

1 ks

voda

3/4 l

loupaná rajčata

4 ks

šalotka

4 ks

šafrán

1 špetka

škrob

2 PL

smetana

1 sklenice

mléko

1 sklenice

mušle naložené ve vlastní šťávě

400 g

žloutek

2 ks

rozmarýn

1 malá větvička

sůl, pepř

dle chuti

Postup přípravy:

Umyté hlavy z ryb a nakrájenou mrkev vaříme ve slané vodě asi 15 minut. Na másle zpěníme nakrájenou šalotku, přidáme scezený rybí vývar, rajčata a přikryté vše povaříme na slabém plameni 10 minut. Ochutíme šafránem, přelijeme smetanou, přisypeme škrobovou moučku rozmíchanou v troše polévky a za stálého míchání povaříme. Odstavíme z plamene, vejce rozmícháme v mléce a za stálého míchání přilijeme do polévky, přidáme mušle a posypeme nasekaným rozmarýnem.

Hodnocení

3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.6.2017 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist