Šoldra

Suroviny

polohrubá mouka
500 g
mléko
250 ml
sůl
0,5 KL
vejce
3 ks
droždí
20 g
uzenina (párek, uzené, zapékací klobása)

Postup přípravy:

Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní galerie

aranžmá jídla na talíři inspirace fotogalerie

Kvásek:
Droždí smícháme s jednou lžičkou mouky, trochou mléka a cukru. Necháme vykvasit.

Do mísy nasypememe mouku, sůl, vejce, mléko a kvásek. Těsto pořádně prohněteme, aby bylo hladké. Dáme ho do tepla vykynout. Vykynuté těsto vyválíme a plníme uzeninou. Vytvoříme šišky a dáme je na plech, který předem vyplníme pečícím papírem. Šišky potřeme vajíčkem a posypeme solí.

Dáme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme cca. 20 – 25 minut.

Hodnocení

3.7  Hodnoceno: 11x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
31.8.2011 10:02| autor: markisz

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist