Smetanový krém s chřestem a krevetami

Suroviny

bílého chřestu

750 g

krevet

150 g

smetany

200 g

žloutky

2 ks

másla

30 g

mouky

30 g

sůl, bílý pepř, petrželka

cukru

1 ČL

trocha worchestrové omáčky

citrónové šťávy

1 ČL

Postup přípravy:

Chřest omyjeme, oloupeme a odřízneme dřevnaté konce. Slupky a konce vaříme asi 10 minut. Zbylý chřest nakrájíme na malé kousky. Konce a slupky procedíme, chřestový vývar osolíme a ocukrujeme, chřest vaříme asi 10 minut a pak vyjmeme. Tuk rozehřejeme v kastrůlku a zapražíme moukou, rozředíme vývarem ze slupek a konců chřestu. Vložíme chřest a ochutíme polévku solí, pepřem, cukrem, worchestrovou omáčkou a citrónovou šťávou. Rozkvedláme žloutky se šlehačkou, vmícháme do polévky a dále nevaříme. Přidáme krevety a ozdobíme na drobné kousky pokrájenou petrželkou.

Hodnocení

2.3  Hodnoceno: 10x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
30.5.2013 4:03| autor: viki11

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist