Smetanová česnečka

smetanova-cesnecka-1100x618.jpg Zdroj: www.profimedia.cz

Suroviny

máslo
2 PL
hladká mouka
2 PL
česnek
6 stroužků
smetana na vaření
250 ml
vývar z kostky masoxu
750 ml
majoránka nebo petrželka
1 PL
žemle (nebo 2 krajíčky chleba)
1 ks
sůl
dle chuti
olej nebo sádlo na smažení
dle potřeby

Postup přípravy:

Česnek prolisujte a zpěňte ho na másle. Zaprašte moukou a umíchejte světlou jíšku. Zalijte vývarem a smetanou a povařte asi 15 minut. Žemli nebo chleba nakrájejte na kostičky a opečte na oleji nebo sádle dokřupava. Polévku dochuťte solí a majoránkou. Podávejte s kostičkami opečeného pečiva.

Hodnocení

2.5  Hodnoceno: 4x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
28.12.2018 2:00| autor: Redakce

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist