Slovenská Vianočka s rozinkami

Suroviny

polohrubá mouka
700 g
žloutek
2 ks
cukr
1 ČL
rozinky
100 g
máslo
1 PL
kůra z citrónu
droždí
mléko
2,5 dcl
sůl
špetka

Postup přípravy:

Z múky, kvásku, žĺtkov, nastrúhanej kôry z citróna a masla a cukru vypracujeme polohusté cesto /nesmie byť riedke/, potom nabobnané hrozienka /sirup cez sitko necháme odtiecť/ zapracujeme do cesta. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 6 častí a ušúlame silnejšie valčeky. Na vymastenom plechu upletieme z troch vrkoč a naň položíme ďalšie tri a upletieme znova vrkoč. Obidva konce vianočky stlačíme dokopy. Potrieme celú vianočku rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte asi 5 – 10 minút. Rúru rozohrejeme a pečieme 30 minút pri 180°C. Vianočka je výborná. Dobrú chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 6:08| autor: petronela18

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist