Slovenská Vianočka s rozinkami

Suroviny

polohrubá mouka

700 g

žloutek

2 ks

cukr

1 ČL

rozinky

100 g

máslo

1 PL

kůra z citrónu

droždí

mléko

2,5 dcl

sůl

špetka

Postup přípravy:

Z múky, kvásku, žĺtkov, nastrúhanej kôry z citróna a masla a cukru vypracujeme polohusté cesto /nesmie byť riedke/, potom nabobnané hrozienka /sirup cez sitko necháme odtiecť/ zapracujeme do cesta. Necháme kysnúť 1 hodinu. Potom cesto rozdelíme na 6 častí a ušúlame silnejšie valčeky. Na vymastenom plechu upletieme z troch vrkoč a naň položíme ďalšie tri a upletieme znova vrkoč. Obidva konce vianočky stlačíme dokopy. Potrieme celú vianočku rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť na plechu ešte asi 5 – 10 minút. Rúru rozohrejeme a pečieme 30 minút pri 180°C. Vianočka je výborná. Dobrú chuť!

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 12x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
4.7.2011 6:08| autor: petronela18

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

TOPlist