Slepičí polévka se sýrovými nočky

Suroviny

máslo
50 g
žloutek
1 ks
čerstvý smetanový sýr
50 g
polohrubá mouka
75 g
sušené droždí
1/2 ČL
strouhaný gouda
75 g
rajský protlak
1 PL
tuk na smažení
slepičí vývar
1 l
pórek
150 g

Postup přípravy:

Máslo utřeme se žloutkem a sýrem, vmícháme mouku s droždím, poté goudu a rajský protlak. Těsto necháme 30 minut odpočinout. Z těsta vytvarujeme nočky, které zavaříme ve vroucí osolené vodyě pod bodem varu asi 5 minut. Poté je vyjmeme, necháme okapat a opečeme na rozpáleném tuku. Přebytečný tuk necháme vsáknout do papírového ubrousku. Uvedeme do varu slepičí vývar, přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek a 2-3 minuty povaříme. Sýrové nočky rozdělíme do talířů a zalijeme slepičí polévkou.

Hodnocení

4.3  Hodnoceno: 6x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist