Slepice na dvakrát

Suroviny

slepice
1 ks
kořenová zelenina
200 g
celý pepř,bobkový list,sůl
slanina
100 g
máslo
50 g
cibule
250 g
mletá paprika
zakysaná smetana
200 ml
hladká mouka
50 g

Postup přípravy:

Slepici rozkrojíme napůl a předvaříme v osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou, celým pepřem a bobkovým listem. Poté slepici vyjmeme a vývar scedíme. Jednu polovinu slepice silně prošpikujeme částí slaniny, podlijeme ji vývarem a pečeme v troubě do měkka. 

Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme mletou papriku a zalijeme vývarem. Vložíme druhou polovinu slepice. Když je hotová, vyjmeme ji a základ zahustíme zakysanou smetanou v níž jsme rozkvedlali hladkou mouku. Omáčku povaříme a přecedíme. Nakonec přidáme zbytek rozškvařené, jemně nakrájené slaniny.

Na každý talíř servírujeme vždy díl pečené slepice a díl slepice lehce přelitý omáčkou. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.

Podáváme s máslovými noky, brambory, rýží či těstovinami.

Hodnocení

4.1  Hodnoceno: 7x |  Nechutnalo
12345
Chutnalo
19.8.2010 5:19| autor: Lenka Tůmová

Související recepty podle typu kuchyně

Související recepty podle typu jídla

Související recepty podle náročnosti

Přečtěte si

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

Na tomto webu zpracováváme cookies potřebné pro jeho fungování a analytiku, v případě udělení souhlasu také cookies pro účely cílení reklamy a personalizaci reklam. K tomu využíváme své partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Více informací o nastavení cookies naleznete zde.

Nastavení cookie na tomto webu je nastaveno pro "povoleno cookies", aby vám poskytlo nejlepší možné prohlížení stránek. Pokud budete nadále používat tento web bez změny nastavení cookie nebo klepnete na tlačítko "Souhlasím" souhlasíte s podmínkami použití cookie.

Zavřít

TOPlist